Kan ik deelnemen?

De BEATDEP65 studie onderzoekt of de behandeling van depressieve klachten bij ouderen kan worden verbeterd.

Bent u ouder dan 65 jaar en heeft u vaak een sombere stemming en het gevoel dat u veel minder kunt genieten dan voorheen?

Dan kunt u misschien deelnemen aan dit onderzoek. Met de korte vragenlijst op deze pagina kunt u zien of u  zich in depressieve klachten herkent.Heb ik depressieve klachten?

1. Hoe vaak heeft u afgelopen week last gehad van verminderde zin of plezier te hebben om iets te doen?

 
 
 
 

2. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van U somber, terneergeslagen of hopeloos voelen?

 
 
 
 

3. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van moeite met inslapen of doorslapen of teveel slapen?

 
 
 
 

4. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van U moe voelen of geen fut hebben?

 
 
 
 

5. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van weinig trek in eten hebben of teveel eten?

 
 
 
 

6. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van ontevreden zijn over uzelf of het gevoel hebben dat u uzelf en/of uw naasten tekort doet?

 
 
 
 

7. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van moeite hebben met concentreren, bijv. bij het lezen van de krant of bij het televisie kijken?

 
 
 
 

8. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van langzaam bewegen of spreken zodat het anderen op zou kunnen vallen? Of het tegenovergestelde: bent u zo druk/gejaagd of rusteloos dat u veel meer beweegt dan gewoonlijk?

 
 
 
 

9. Hoe vaak heeft u gedurende de laatste week last gehad van denken dat het beter zou zijn dat u dood bent of denken aan manieren om uzelf iets aan te doen?

 
 
 
 

Question 1 of 9

Ik wil deelnemen

Wanneer u mee wilt doen, kunt u dit aangeven bij uw huisarts. Als uw huisarts denkt dat u een mogelijke kandidaat bent voor het onderzoek, zal hij u informatie meegeven en u vragen of u door de onderzoekers benaderd mag worden. Eén van de onderzoekers neemt vervolgens contact met u op voor verdere uitleg en het nauwkeurig in kaart brengen van uw klachten. Wanneer hieruit blijkt dat uw depressieve symptomen op de voorgrond staan, kunt u deelnemen aan het onderzoek.

Doet uw huisarts mee?

 Aan dit onderzoek doen verschillende huisartsenpraktijken in Nederland mee. Als uw huisarts is aangesloten bij het onderzoek, kunt u wellicht deelnemen aan de studie. Voor meer informatie over het onderzoek, klikt u hieronder op uw huisartsenpraktijk.